Начало Бокс Уилиам Чолов: Работя здраво да стигна бързо до успехи и при мъжете

Уилиам Чолов: Работя здраво да стигна бързо до успехи и при мъжете

Уилиам Чолов: Работя здраво да стигна бързо до успехи и при мъжете
0

Уилиам Чолов беше отличен сред десетимата най-добри млади спортисти на България за 2021 година.

След церемонията европейският шампион за младежи анализира представянето си и сподели какво му предстои.

„Винаги съм си поставял големи цели. Боксът ми харесва и искам да постигам много успехи. Мотивиран съм да накарам всички мои близки да се гордеят с мен“, Чолов сподели за Boec.BG.

„Това ме накара годината ми да бъде успешна и също така с нея приключи един етап от моето развитие – младежкия спорт. Сега вече започвам при мъжете. Целта ми е колкото се може по-бързо да се наложа и да постигна големи успехи. Започнах подготовка и тренирам усърдно.“

„Ще дам всичко от себе си да се наложа при мъжете и да успея.“

Уилиам коментира болната тема за изваждането на бокса от олимпийското семейство.

„За мен боксът е сред основата на Олимпийските игри. Не подкрепям идеята да бъде премахнат, но има хора, които взимат тези решения и те преценяват. Игрите са стимул за всички. Не ме демотивира това решение, аз винаги намирам начин за мотивация“, признава Чолов.

„Не подражавам на никого, следвам своя път и гледам себе си. Аз гледам етап по етап – имам големи цели, но съм наясно, че първо трябва да премина през по-малките. Всяко едно състезание, всеки един мач, всеки един ден, всяка една тренировка са моят стремеж за самоусъвършенстване. Имам амбиции и за професионален бокс, но има време“, завърши Уилиам Чолов.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.