Начало Бокс Двама боксьори в Топ 10 на Най-добър млад спортист за 2021 година
0

Двама боксьори в Топ 10 на Най-добър млад спортист за 2021 година

Двама боксьори в Топ 10 на Най-добър млад спортист за 2021 година
0

Уилиам Чолов и Радослав Росенов пробиха до Топ 10 в анкетата за Най-добър млад спортист на България за 2021 година. Това стана ясно, след като днес се проведе церемонията от традиционната вече класация на колегите от Viasport.bg. Тя бе организирана в ЧУ „Свети Георги“ в София, като на нея бяха обявени десетте най-успешни родни спортисти при подрастващите, както и Най-добрия треньор за изминалия период и Най-добрия отбор.

Двамата боксьори са класирани съответно на седмо и десето място в анкетата. Чолов и Росенов спечелиха европейски титли, както и бронзови медали от Световните първенства за младежи. Те стигнаха до отличията в категории до 75 и 60 килограма, като изпратиха една от най-успешните години в кариерите си.

За Най-добър млад спортист в анкетата бе посочен плувецът Йосиф Миладинов, който зае осмо място на Олимпийските игри в Токио. Топ 3 допълват щангистът Карлос Насар, както и тенисистът Пьотр Нестеров. В златната десетка попадат още Александър Николов (волейбол), Александра Фейгин (фигурно пързаляне), Изабела Янкова (планинско колоездене), Калоян Левтеров (плуване) и Константин Костадинов (баскетбол).

Най-добър отбор за изминалата година е волейболният ни тим до 19 години. Той стана сребърен медалист от Световното първенство в Иран. Неговият селекционер – Мартин Стоев пък бе избран за Най-добър треньор на 2021 година.

Стойка Кръстева, Красимир Инински, Уилиам Чолов и Борислав Бояджиев на церемонията на Viasport.bg