Начало Бокс Боксьорите ни продължават силните изяви в Сърбия
0

Боксьорите ни продължават силните изяви в Сърбия

Боксьорите ни продължават силните изяви в Сърбия
0

Националният ни отбор по бокс за младежи записа нови две победи на международния турнир „Златната ръкавица“ във Войводина. Под ръководството на Борислав Бояджиев, родните таланти продължават успешното си представяне в 39-ото издание на надпреварата в Сърбия.

В категория до 57 килограма Даниел Кирилов се наложи с неединодушно съдийско решение над италианеца Кристиан Кеза. Така той се класира за полуфиналите, където ще се изправи срещу грузинеца Арам Хрикиян. Уилиам Чолов от своя страна победи унгареца Марко Симон в категория до 75 килограма и също си осигури минимум бронзово отличие. На полуфинал в събота той ще срещне Иракли Янелидзе (Грузия).

Единственото поражение във вчерашния ден дойде от Румен Руменов. В категория до 67 килограма той отстъпи с 0:5 на представителя на домакините Един Сулич.

Днес на ринга ще се качат Радослав Росенов и Красимир Джуров. В категория до 60 килограма Росенов ще се изправи срещу унгареца Рубер Ромай. Джуров пък ще боксира при 63.5-килограмовите с украинеца Андрий Костенко. Директно на полуфинал в събота при най-тежките +92 кг ще играе Кирил Борисов. Негов съперник там е украинецът Дмитро Баблюк.

„Златната ръкавица“ във Войводина е част от подготовката на националния ни тим за Европейското първенство в Будва през октомври.