Начало Бокс Бивш треньор на Кличко: Уайлдър не е по-слаб от Владимир
0

Бивш треньор на Кличко: Уайлдър не е по-слаб от Владимир

Бивш треньор на Кличко: Уайлдър не е по-слаб от Владимир
0

Бившият треньор на украинската легенда в тежка категория Владимир Кличко – Сергей Городничев, си спомни за спаринга на бившия си подопечен с американеца Дионтей Уайлдър.


Спомняйки си дните, когато Уайлдър пристига на тренировъчния лагер на Кличко, Годничев призна, че не следи прекалено отблизо спарингите им, но остава с впечатлението, че са интересни и състезателни.


Уайлдър спарира много готино. Беше грандиозно, интересно – гледах с удоволствие. Честно казано, не си спомням дали Уайлдър беше на едно ниво с Кличко, защото не гледах всички спаринги. Той дойде с неговия треньор, а аз тренирах други момчета. Погледнах с крайчеца на окото си, защото трябваше да подготвя момчетата. Ако гледах целия спаринг, щях да си спомня нещо, но гледах 20 секунди и отивах да тренирам момчетата. Това беше състезателен спаринг. Не бих казал, че Уайлдър е по-слаб от Кличко. Но Владимир, разбира се, беше по-добър в техниката. Беше очевидно „, каза Городничев.


Кличко приключи кариерата си преди повече от 4 години, загубийки последната си битка от Антъни Джошуа. А Уайлдър се подготвя за трилогия с Тайсън Фюри, която е планирана за 9 октомври.