Начало Борба Станка Златева изведе наш талант до финал на Световното по борба
0

Станка Златева изведе наш талант до финал на Световното по борба

Станка Златева изведе наш талант до финал на Световното по борба
0

Там, където е текло, пак ще тече. Старата мъдрост винаги е актуална, когато е насочена към Станка Златева. Легендата на женската ни борба продължава да носи медали за България, дори и след като се оттегли от тепиха.

Двукратната олимпийска сребърна медалистка изведе младата София Тенева до финала на Световното първенство за кадети в Будапеща. Родният талант ще се бори в петък за златния медал в категория до 61 килограма.

Тенева постигна последователни победи над представителката на домакините Солиман с 12:9, както и над румънката Субтирица с 10:4. В решителната схватка на полуфиналите София наложи волята си над Ксения Цярения (Беларус) с 5:4 и така достигна до мача за титлата. От златото вече я дели единствено рускинята Виктория Хусаинова.

Това ще бъде и единственият български медал при кадетките в Будапеща. Останалите ни състезателки няма да имат шанс да се борят за отличия. Ванеса Георгиева (73 кг) загуби на репешаж от Серт (Турция), а Яна Димитрова (46 кг), Никол Крумова (53 кг) и Даниела Бръснарова (69 кг) отпаднаха на по-ранен етап.

В петък българското участие продължава и със схватките в класическия стил. На тепиха ще излязат Димитър Георгиев (55 кг), Ашот Погосян (65 кг) и Андрей Атанасов (80 кг).

тагове: