Начало Бокс Задължиха Крауфорд да защитава титлата си срещу Шон Портър

Задължиха Крауфорд да защитава титлата си срещу Шон Портър

Задължиха Крауфорд да защитава титлата си срещу Шон Портър
0

Световната боксова организация даде едномесечен срок на Терънс Крауфорд да се разбере с Шон Портър. От органа наредиха на двата екипа да проведат задължителната защита на световната титла.

Двете страни трябва да представят договор до 20 август.

Разпределението на финансите ще е 60 на 40 в полза на носителя на пояса в полусредна категория.

Мнозина са на мнение, че Крауфорд все още не е срещал противник в своя прайм и това ще бъде най-големия тест в кариерата му. Статистиката му преди сблъсъка е 37-0 (28 нокаута).

Портър е с 31 победи, 3 загуби и 1 равенство. Спечели световната титла през 2018, след като победи Дани Гарсия, но две битки по-късно падна в унификация с Ерол Спенс.

Всички фенове на бокса чакат сблъсък между Крауфорд и Спенс, който ще бъде един от най-големите мачове за години напред.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.