Начало Бокс Бивша шампионка на WBC се завръща на ринга като мъж

Бивша шампионка на WBC се завръща на ринга като мъж

Бивша шампионка на WBC се завръща на ринга като мъж
0

Бившата шампионка на Световния боксов съвет (WBC) и OPBF в категория муха Го Шиндо (16-4, 11 нокаута) са завръща на ринга, но като мъж.

Японката, чието истинско име Мегуми Хашимото, се подложи на операция за смяна на пола в Тайланд през 2017-та година. Още тогава Шиндо бе анонсирала публично желанието си да се състезава в бокса при мъжете.

След промяната обаче Шиндо преустанови състезателната си кариера.

Сега е на 34 години. Юридическото му име е Го Хашимото. Има собствена зала за бокс и фитнес в град Вакаяма и обучава десетки деца на бойния спорт. Рингът и професионалните мачове липсват на Го.

Реших да се върна. Ще направя всичко възможно хората да не казват, че преди бях момиче. Това е моят живот. Тъй като наистина искам да се бия отново, ще го направя“, закани се Шиндо.

За целта боксьорът е подновил тренировки от месец октомври в „Green Tsuda gym“. Успял е да натрупа мускулна маса, най-вече чрез упражнения с тежести. В спарингите вече си партнира само с мъже.

Пред местните спортни власти обаче се отваря казус. Досега в страната не е имало такъв случай. Японската боксова комисия (JBC) обмисля варианта да създаде правило, което позволява на хора променили пола си да преминат в другата полова категория.

Планът е първият мач на Шиндо, сега Го Хашимото, да се състоя през 2022 г.