Начало Бокс България с осем боксьори на Европейското в Турция
0

България с осем боксьори на Европейското в Турция

България с осем боксьори на Европейското в Турция
0

Осем боксьори ще представят България на предстоящото Европейско първенство за ученици. Шампионатът ще се проведе от 12 до 21 август в Ерзурум, Турция.

Родните таланти вече стартираха подготовка в София, като ще бъдат на лагер до началото на следващата седмица. След това те ще отпътуват за южната ни съседка. Треньорите Роман Цветков и Петър Илиев са включили в състава Антонио Дамянов, Владимир Давидов, Джан Ахмедов, Лоренцо Зоранов, Йоан Христов, Стилян Георгиев, Роберта Хаджийска и Камелия Желязкова.

Заедно с тях лагер провеждат и от националния ни тим за юноши, водени от Борислав Георгиев. Те се готвят за участие в силния турнир за Купата на нациите във Върбас, Сърбия. Надпреварата ще се проведе от 11 до 15 август.

На подготовка в залата се събраха Ангел Димитров, Георги Караколев, Евелин Колев, Мартин Колев, Манчо Методиев, Викторио Илиев, Константин Костов, Асен Асенов, Сами Халил, Георги Запринов и Ивайло Петров, както и боксьорките при девойките Татяна Любенова, Дилиана Петрова, Катерина Тончева и Алейна Мехмед. С тях тренира и бронзовата медалистка от последното Световно първенство в Истанбул – Севда Асенова.