Начало Бокс България ще има отбор в сериите на АИБА
0

България ще има отбор в сериите на АИБА

България ще има отбор в сериите на АИБА
0

Най-елитните родни боксьори представяляват интерес за чуждестранните отбори в професионалните серии (WSB) на Международната федерация (АИБА), която администрира континенталните и световните първенства, както и Олимпийските игри. Това съобщи днес специално в Пресклуб „България“ треньорът Михаил Таков, броени дни след като Радослав Панталеев записа четвърта победа от четири мача на професионалния ринг с английския отбор „Лъвски сърца“, а трикратният европейски шампион Даниел Асенов-Тайсъна дебютира с успех за „Бойните петли“ на Франция.

Националните състезатели Айрин Исметов и Петър Белберов също имат професионални договори зад граница. Преди година интерес от страна на Мароко е имало и към още трима българи – Симеон Чамов, Тинко Банабаков и Кристиян Димитров, но до обвързаност не се е стигнало, стана ясно на пресконференцията.

„След 7 сезона от старта на професионалните серии към АИБА, следващия сезон очакваме и ние да имаме такъв отбор“, съобщи Таков.

„Доста по-скъпо излизат разходите на нашите боксьори зад граница, обясни още опитният наставник. Таксата, която се плаща на АИБА, е 600 хил. долара. До 8 чужденци имаме право да привлечем, като от една държава максимално могат да са трима“, уточни генералният секретар на БФ Бокс Светослав Сапунджиев.

Даниел Асенов и Радослав Панталеев споделиха, че искат да продължат на професионалния ринг, регламентът за 5-рундов мач и самият стил на игра им допада. Даниел имаше тежката задача само три дни след третата си европейска титла да се бие за петлите. Най-напред се е справил със силната умора по време на мача, за да стигне до победата. А Радослав е преминал през доста страдания досега – болка в челюстта, спукано тъпанче на ухото и др.

Старши треньорът на националния отбор Жоел Арате поздрави двамата боксьори.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.