Начало Бокс България си гарантира поне 5 медала от Европейското по бокс

България си гарантира поне 5 медала от Европейското по бокс

България си гарантира поне 5 медала от Европейското по бокс
0

България си гарантира поне 5 отличия на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки, което продължава в София. Във вчерашния ден до полуфинали в своите категории стигнаха достигнаха Инна Цветкова и Любослав Методиев, а страхотното представяне продължи и във вечерната сесия. Това направи Любомир Ангелов в категория до 57 кг., който надделя над Филип Жилек (Чехия) с 5-0 съдийски гласа, с което донесе сигурен пети медал за страната ни на шампионата. Ден по-рано това сториха и Стелиан Страхилов и Кристиян Цветанов.

На полуфиналите, които стартират в понеделник,  Ангелов ще играе с Алексей Стародупцев (Русия). Виктор Ламбев (52 кг.) пък загуби от израелеца Абдел Рауф с 0-5 съдийски гласа.

Днес на ринга в зала „София“ ще гледаме двама българи. В осми мач от следобедната сесия, която стартира в 14.00 ч., излиза Георги Стоянов (80 кг.). Той ще има за съперник Иля Юрченскос от Латвия, като при победа се класира на полуфинал.

Във вечерната сесия, която започва в 17.00 часа, също ще има роден участник – Маноло Стоянов (50 кг.). Нашенецът ще се бори в битка за медал срещу Вукасин Тепич (Сърбия) в трети сблъсък за вечерта.

Надпреварата в София може да проследите „на живо“ ТУК.