Начало Бокс Тайсън се оказа по-тежък от Рой Джоунс-младши (ВИДЕО)

Тайсън се оказа по-тежък от Рой Джоунс-младши (ВИДЕО)

Тайсън се оказа по-тежък от Рой Джоунс-младши (ВИДЕО)
0

Майк Тайсън се оказа с около 5 килограма по-тежък от своя опонент – Рой Джоунс-младши преди днешната битка на легендите в бокса. „Динозавъра“ закова 99.97 кг., а „Джуниър“ се оказа 95.25 кг., което е точно 4.72 кг. по-леко тегло, от това на Тайсън.

Сблъсъкът между двамата ще бъде в 8 рунда като няма да има съдии край ринга. Рундовете ще продължават вместо по 3, по 2 минути.

До последно не е ясно дали ще бъде излъчен победител в сблъсъка. От атлетическата комисия обявиха, че няма да излъчат такъв, но при положение, че се стигне до нокаут, ще трябва да има победител.

Майк Тайсън има баланс от 50 победи (44 с нокаут) и 6 загуби (5 с нокаут) в своята професионална боксова кароериера. Бившият световен шампион на WBC, WBA, IBF в тежка категория се качи за последно на ринга преди повече от 15 години – на 11 юни 2005 г. Тогава той бе нокаутиран в 6-я рунд на сблъсъка си с Кевин Макбрайд, след което сложи край на кариерата си.

Рой Джоунс – младши е с баланс от 66 успеха (47 с нокаут) и 9 поражения (5 с нокаут). Той е бивш световен шампион в средна, супер средна, лека тежка, полутежка и тежка категория в професионалния бокс. Последния му сблъсък на ринга бе преди повече от 2 години – на 8 февруари 2018 година. Тогава Джоунс надделява в 10-рундова битка над Скот Сигмън в сблъсък за германската титла – WBU в полутежка категория.