Начало Бокс Български звезди в бокса срещу чужденци в благотворителна гала

Български звезди в бокса срещу чужденци в благотворителна гала

Български звезди в бокса срещу чужденци в благотворителна гала
0

Голяма боксова вечер се задава в Ямбол на 10-ти ноември. На този ден местният боксов клуб „Априлец“ (с. Бояджик, община Тунджа) ще отбележи 20 години от създаването си с галавечер в зала „Диана“ с участието на най-добрите български боксьори, много почетни гости, благотворителна кампания и специална церемония.

Голяма част от националите на България ще излязат срещу сборен отбор от чужбина, в който ще има представители на Куба, Швейцария, Молдова и Украйна. В нашия тим, наречен „Лъвове“, попадат  Даниел Асенов (56 кг), Боян Асенов (60 кг), Венсан Киркоров (64 кг), Катин Асенов (65 кг),  Симеон Чамов (75 кг), Благой Найденов (81 кг), Виктор Николов (81 кг), Пламен Петков (91 кг) и Радослав Пантелеев (91 кг).

По време на срещите ще бъде излъчен и шампион на Национална боксова лига ,,Ефбет“, сезон 2019, за категория 81 кг.

Сред почетните гости ще бъдат олимпийските шампиони по бокс Петър Лесов, Ивайло Маринов и Георги Костадинов, като последният е изобщо първият български златен медалист от Летни олимпийски игри от всички спортове. Присъствие ще отбележи и Свилен Русинов – бронзов медал от Олимпийски игри, бронзов медал от Световно първенство и европейски шампион.

На официална церемония ще бъдат наградени и 20-те най-изявени състезатели на БК ,,Априлец“, сред които са и настоящите национали братя Асенови.

По решение на Българска федерация по Бокс събитието ще бъде със свободен вход. Боксовата галавечер обаче ще бъде и с благотворителна кауза. Основен нейн двигател е световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова и Фондация ,,Докосни щастието“, а събраните средства ще отидат в помощ на Йорданка Митева от гр. Ямбол, пострадала при катастрофа и нуждаеща се от средства за операция.

Титуляр: Йорданка Иванова Митева

IBAN: BG90FINV91501317313214

SWIFT: FINVBGSF

Банка: Първа Инвестиционна Банка

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.