Начало Бокс Боб Аръм: Не мисля, че Бивол може да победи Канело (ВИДЕО)

Боб Аръм: Не мисля, че Бивол може да победи Канело (ВИДЕО)

Боб Аръм: Не мисля, че Бивол може да победи Канело (ВИДЕО)
0

Боб Аръм, който е промоутър на „Top Rank“, очаква Канело Алварес да победи Дмитрий Бивол и Генади Головкин тази година в битките си през май и септември.

Аръм смята, че шампионът на WBA в полутежка категория Бивол (19 победи, 11 от които спечелени с нокаут) няма сили да победи Канело, докато 40-годишният Головкин е твърде стар. Бездействието за Головкин може да е по-голям проблем, отколкото само възрастта му, защото той до голяма степен се бие веднъж годишно от 2019 година уточняват от „boxing247.com“.

„Мисля, че Бивол е добър боец. Давам му целия реквизит на света, но мисля, че Канело е наистина специален. Не мисля, че Бивол има силата да нарани Канело. Ако не може да нарани Канело, не виждам как ще го победи“, заяви Аръм в интервю за „Fight Hub TV“.

Промоутърът анализира и двубоя между Генади Головкин и Риота Мурата, който е обединяващ на световните им титли на IBF и на WBA в средна категория.

„Харесвам Канело много срещу Головкин и няма да се изненадам през април, ако Мурата победи Головкин. Не забравяйте, че Головкин е вече много износен, той е на 40 години, мисля, че приблизително, а Мурата е доста голям човек с удари. Така че няма да се изненадам, ако Головкин загуби този двубой от Мурата“, сподели още той.

Ако Головкин загуби от Мурата на 9 април, Канело ще се нуждае от нов опонент, за да се бие на 17 септември. Той може да се бие с победителя в битката Бетербиев срещу Джо Смит през септември. По-вероятно е обаче Канело да избере да се изправи срещу шампиона на WBC в тежка категория Илунга Макабу или неговия задължителен претендент от WBA Джон Райдър през септември.

„Никога не обсъждам това с Канело или Еди Рейносо и съм приятелски настроен и с двамата, но никога не съм мислил да го обсъждам в този конкретен момент“, каза Аръм, когато го попитаха дали е говорил с Канело за това, че се бие с шампиона в полутежка категория Артур Бетербиев или Джо Смит на 175 паунда (79.3 кг).

„Може би следващата година или в края на тази година, ако Головкин бъде победен, ще се радвам да го обсъдя….“, каза Арум.