Начало Бокс Владимир Кличко от разрушен Киев: Мечтата на Путин е кошмар за моята страна (ВИДЕО)

Владимир Кличко от разрушен Киев: Мечтата на Путин е кошмар за моята страна (ВИДЕО)

Владимир Кличко от разрушен Киев: Мечтата на Путин е кошмар за моята страна (ВИДЕО)
0

Владимир Кличко, който е бивш световен шампион при професионалистите в бокса в тежка категория и олимпийски златен медалист за Украйна от Игрите в Атланта през 1996 година, за пореден път призова света да помогне, за да спре войната между неговата държава и Русия.

„Мечтата на Путин да създаде Велика Русия е кошмарът на моята страна“, написа по-малкият от великите братя Кличко към видео, в което боксьорът показва „раните“ от военно положение в Киев.

Един от първите, които го подкрепиха беше големият му противник на ринга – Шанън Бригс. „Обичаме те, шампионе. Остани силен. Пази се“, написа американецът като коментар към видеото.

Малко по-късно Владимир Кличко качи ново видео от разрушения Киев.

„От дъното на сърцето и от центъра на Европа: имаме нужда от ВАШАТА подкрепа“, написа той в поста, призовавайки отново за подкрепа на това да спре войната.

Наскоро стана ясно, че две от големите легенди на световния бокс от съвсем близкото минало – братята Виталий и Владимир Кличко са попаднали в списък за покушение. Настоящият кмет на Киев и неговият по-малък брат се присъединиха към армията на Украйна, в опит да помогнат за възпирането на руската инвазия в страната.

Според британския „The Times“, това ги е направило първостепенна цел за убиване в таен списък на президента на Русия Владимир Путин.