Начало Бокс Извънредно! Включиха Братя Кличко в списък за покушение
0

Извънредно! Включиха Братя Кличко в списък за покушение

Извънредно! Включиха Братя Кличко в списък за покушение
0

Две от големите легенди на световния бокс от съвсем близкото минало – братята Виталий и Владимир Кличко попаднаха в списък за покушение. Настоящият кмет на Киев и неговият по-малък брат се присъединиха към армията на Украйна, в опит да помогнат за възпирането на руската инвазия в страната.

Според британския „The Times“, това ги е направило първостепенна цел за убиване в таен списък на президента на Русия Владимир Путин. Става въпрос за 24 имена, които са включени в него, като приоритет сред тях е президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Информацията на колегите от Острова гласи, че братя Кличко и останалата част от списъка ще бъдат „връчени“ на частната военна група „Вагнер“. Според данните, става въпрос за изключително добре обучени хора, които могат незабелязано да проникват в определени места, да убият мишените си и също толкова незабелязано да се изнесат от там.

Колегите от „The Sun“ информират, че въпросният списък ще бъде въведен в експлоатация, ако преговорите между Путин и Зеленски не стигнат до завършек, който да е в полза на Русия.

Към момента няма данни сред 24-те имена да попада и това на действащия световен шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Олександър Усик. Подобно на братя Кличко, той също нарами оръжие и се присъедини към армията, в желанието си да брани родината. Такова действие направи и другата суперзвезда на боксовия ринг от Украйна – Василий Ломаченко.