Начало ММА KSW отлага битка на руснак в организацията поради етични прични
0

KSW отлага битка на руснак в организацията поради етични прични

KSW отлага битка на руснак в организацията поради етични прични
0

Полската ММА верига KSW (Konfrontacja Sztuk Walki) заяви късно снощи, че няма да проведе двубой с участието на руски боец в знак на протест срещу руската инвазия в Украйна.

„Тъй като Руската федерация провежда инвазия в Украйна, KSW взе тежко, но етично решение, да не позволи руснака Шамил Мусаев да участва в KSW 68 на 19-и март в Радом“, заявява организацията в официално съобщение.

Шамил Мусаев е непобеден ММА боец и бивш състезател на руската верига М-1. Отлагането на битката му е поредния пример за изключване на руски спортисти от елитни форуми поради решението на президента на родината им Владимир Путин да води война с Украйна. Международният олимпийски комитет и световната футболна федерация ФИФА също наложиха санкции на Русия.

В края на миналата година KSW обяви, че планира 2022 да бъде най-ангажираната година за организацията с 12 събития в рамките на 12 месеца. През 2021 веригата организира седем галавечери, което беше рекорд за компанията в 17-годишната им история.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".