Начало Бокс Боксьор към съдията: Не спирай мача, готов съм да умра
0

Боксьор към съдията: Не спирай мача, готов съм да умра

Боксьор към съдията: Не спирай мача, готов съм да умра
0

Колко често сте чували фразата – „готов съм да умра, но да продължа”. Предполагаме твърде често. Малцина обаче наистина са вярвали в тези думи и техният смисъл. Оказва се, че в неделната утрин един боксьор действително е бил на предела и отвъд, с идеята да обърне развоя на събитията и да спечели.

Става въпрос за Хасан Н`Дам. Камерунецът с френски паспорт е обявил на съдията, че не иска да прекратява мача му с Янибек Алимханули в средна категория. Двамата се срещнаха в подгряваща битка на галавечерта, на която Терънс Кроуфорд нокаутира Шон Портър и защити световната си титла на WBO в полусредна категория.

Казахстанецът Алимханули постигна 11-ия си пореден успех на ринга, нокаутирайки Н`Дам в 8-ия рунд. Това бе 6-то поражение за камерунеца в неговия 34-ти двубой. Сблъсъкът бе за американската титла на WBC, както и за глобалната на WBO.

Не, не, не. Готов съм да умра, не спирай мача”, са точните думи, които Хасан отправя към съдията на сблъсъка, веднага след неговата намеса в опит да спаси боксьора. Решението на рефера обаче бе напълно правилно, предвид че Алимханули доминира изцяло на ринга и прати противника си в нокдаун, малко преди да се стигне и до края на срещата.