Начало Бокс Петъчни прогнози: Кроуфорд ще запази световната си титла

Петъчни прогнози: Кроуфорд ще запази световната си титла

Петъчни прогнози: Кроуфорд ще запази световната си титла
0

Задаващият се уикенд ще бъде богат откъм класни боксови галавечери на американска почва. Без да губим излишно време се впускаме диркенто към първия сериозен мач в „сладката наука“.

Той ще се проведе в ранните часове на събота (българско време) и противпоставя Деметриус Андраде (САЩ) и Джейсън Куигли (Ирландия). Американецът ще защитава титлата на WBO в средна категория, като това ще бъде негова пета поредна защита.

Американецът успя да нокаутира двама от предишните си претенденти, а в останалите две защити получи единодушно съдийско решение. Букмейкърите го определят за твърд фаворит (1.05 за Андраде и 8.50 за Куигли). Ние обаче изобщо не мислим, че на шампиона ще му бъде толкова лесно и затова ще предпочетем да потърсим изненадата и да видим нов световен шампион при 73-килограмовите.

В ранните часове на неделя е време и за един от най-чаканите боксови двубои. Световният шампион на WBO в полусредна категория Терънс Кроуфорд ще защитава пояса си срещу претендент номер 1 Шон Портър.

Двамата американци се качват на ринга за пръв път през 2021-ва. Непобеденият шампион излиза за пета защита на пояса си, а бившият шампион на WBC в тази дивизия има 4 победи и 3 загуби в шампионски мачове.

Кроуфорд е изключително техничен боксьор и обратният му гард си остава неразгадаем ребус. Портър пък се слави с издръжливостта си и желязната си брадичка.

Все пак ще отдадем нужната почит на шампиона и ще предположим, че коефициентът от 1.80 за победа на Кроуфорд след изиграване на всичките 12 рунда е най-логичният изход от този толкова интересн мач.