Начало Бокс Боксьор си призна, че си е измислил контузия, за да се бие за повече пари

Боксьор си призна, че си е измислил контузия, за да се бие за повече пари

Боксьор си призна, че си е измислил контузия, за да се бие за повече пари
0

Бойните спортове и травмите вървят ръка за ръка като симулациите във футбола. Пропадането на интересни и не чак толкова вълнуващи срещи в профи бокса или ММА е ежедневие. За съжаление или не, живеем във времена, в които финансовата част е в пъти по-важна от същинския спорт и зрелището за феновете. Или иначе казано – „парата кара света да се върти“.

На този принцип се е опрял и американският боксьор Чарлс Конуел, който си призна, че трябвало да изфабрикува контузия на ръката, за да се бие на друго събитие за по-голям хонорар.

Непобеденият американец в лека средна категория е трябвало да оглави галавечер през април срещу украинеца Иван Голуб. 23-годишният Конуел е трябвало да получи хонорар в размер на $40 000 за услугите си, но след „консултация“ с мениджъра си, боецът е решил да се престори на контузен, а това е отложило и цялата галавечер.

Причината? Според Конуел мениджърът му Дейвид МакУотър го е посъветвал да направи така, за да бъде част от подгряващите мачове на събитието Теофимо Лопес – Джордж Камбосос на 19-ти юни. Чарлс е щял да получи $80 000 за участието си, но в крайна сметка и сблъсъкът между Лопес и Камбосос бе отложен на няколко пъти.

Малка подробност – МакУотър е мениджър и на Лопес.

Дейвид ми предложи да кажа, че имам контузия на ръката, защото там е най-трудно да се докаже„, признава Конуел.

Не се замислих изобщо и се съгласих. Попитах Дейвид дали не мога да се бия и на двете събития. Така щях да взема и двата чека, но той ми отговори че периодът от април до юни е прекалено малък и няма смисъл да рискуваме контузия„, добавя 23-годишният Чарлс.

По ирония на съдбата, Конуел не взима нито единия, нито другия обещан хонорар. Вместо това, той се бие в незначителен мач на 26-ти юни, който му осигурява чек за $8000. Все пак младокът може и да заработи добри пари от следващата си бикта, която ще бъде част от шоуто Тайрън Уудли – Джейк Пол на 29-ти август.