Начало Бокс Контузия в рамото едва не прекратила кариерата на Дилиън Уайт

Контузия в рамото едва не прекратила кариерата на Дилиън Уайт

Контузия в рамото едва не прекратила кариерата на Дилиън Уайт
0

Попитайте всеки, който някога е изкарвал прехраната си чрез спорт следното – имало ли е случай, когато да е 100% здрав? Съмнявам се да получите и един положителен отговор.

Травмите са неразделна част от живота на всеки атлет, а когато става въпрос за бойни спортове контузиите се превръщат в нещо като индикатор за това правиш ли всичко наред и къде в йерархията се намираш.

Контузиите са втора природа на бойците, които влизат в ринга или в клетката и те знаят, че всеки удар и всеки катаклизъм може да прекрати кариерата им.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Looks like surgery has been successful. Big thank you to Dr Jon Houghton and surgeon Livio Di Mascio. Thanks to all for your support & wishes. I will be back stronger next year #TEAMBODYSNATCHER #HEADACHEMAKER #

Публикация, споделена от Dillian Whyte (@dillianwhyte) на

За такъв случай разказа и британецът Дилиън Уайт. 31-годишният боксьор е бил на близо до прекратяване на състезателната си кариера след мача си с Антъни Джошуа през 2015-та.

Именно след единствената си загуба в кариерата си Уайт се подлага на операция на рамото, която едва не го отказва от бокса.

„Рамото ми не беше добре още преди мача с Джошуа“, разкри Уайт.

„Имах проблеми още в предишния двубой. Трябваше да се погрижа за него още тогава, но не стана. Бях на кортизон и други обезболяващи.

„Спомням си, че на една от пресконференциите Джошуа ми говореше „Как е рамото, да не се оттеглиш. Намери си добър физиотерапевт“.

Embed from Getty Images

„Спомням си, че пласирах много добър удар с лявата ръка, но след миг усетих остра болка в раменната става. Беше страшна болка. Адреналинът ме държеше на крака, но всеки път когато пусках удари, чуствах как коста се трие в друга кост. Нямах никаква сила, никакъв ряз.

„Докторите ме съветваха да се оперирам още преди мача, но след това беше неизбежно“, спомня си Уайт.

Хирургическата намеса разкрива сериозни травми в раменната става на боксьора, а след това опериращия съобщава на Уайт, че не се знае дали и кога той ще възвърне силата си в лявата ръка.

„Започнах да си мисля, че краят е дошъл“, признава си той.

„Няма какво да лъжа. Трябваше да мине година, за да възвърна самоувереността си и да започна да тренирам както трябва“, допълни Уайт.