Начало Бокс Боксьорка загина след нокаут в Канада (видео)
0

Боксьорка загина след нокаут в Канада (видео)

Боксьорка загина след нокаут в Канада (видео)
0

Тъжна новина покруси света на бокса. 18-годишната Жанет Сапата издъхна, след като бе нокаутирана на професионална галавечер в Монреал, Канада. Информацията бе потвърдена от организаторите на събитието и главният промоутър Айвън Мичъл.

Мексиканката, която преди този мач е с баланс от 2 победи и три поражения, е припаднала в следствие на серия от тежък ляв ъперкът, дясно кроше и десен прав от Мари Пиер Уле (4-0-1). Двубоят се е провел в полусредна категория, а нокаутът е дошъл в четвъртия от предвидените 6 рунда.

С огромно съжаление и покруса трябва да съобщя, че Жанет Сапата е починала. Целият ни екип е крайно стресиран от случилото се”, обяви Мичъл.

Самата Уле пък допълва в Инстаграм:Боксът крие огромни рискове и опасности. Това е нашата работа и страст. Никога не съм имала намерение да нараня сериозно съперничката си”.

От WBC, под чиято шапка се е провела галавечерта, също коментираха случилото се:Президентът на WBC Маурисио Сулейман и цялата ни боксова фамилия, както и всички свързани с този спорт, скърбим за огромната загуба. Изпращаме искрени съболезнования към семейството и приятелите на Жанет. Нека почива в мир”, написаха от организацията.