Начало Бокс Боксьорът Емирджан Мехмед е млад спортист номер 1 на Хасково

Боксьорът Емирджан Мехмед е млад спортист номер 1 на Хасково

Боксьорът Емирджан Мехмед е млад спортист номер 1 на Хасково
0

Той е първи в анкетата при юношите и девойките 

Емирджан Мехмед спечели наградата за млад спортист номер 1 в категория „юноши и девойки“ в годишната класация на Община Хасково, пишат haskovo.live. Боксьорът, който е състезател на местния спортен клуб „Севдалин Василев“ записа редица успехи през отминалата 2019-а година. Той взе бронзовия медал в категория до 69 кг. на Европейското първенство за юноши и девойки, което се проведе в София. Мехмед спечели и всички държавни първенства, на които взе участие, а освен това, ликува със златото на международния турнир по бокс „Емил Жечев“.

В топ 10 на категорията „Спортист на годината – мъже и жени“, представители на бойните спортове са общо 4-а спортисти. На почетното трето място се нареди боксьорката Силвия Димова. Каратистът Васил Ривов е четвърти. Петото място е за боркинята Весела Бръмчева. Още един представител на борбата е част от класацията – на 8-мо място се нарежда Асен Табаков.

Призьорите в отделните категории получиха общо 4800 лева като парични стимули.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".