Начало Бокс Боксьорът Владимир Георгиев излиза срещу непобеден британец на 14-ти май

Боксьорът Владимир Георгиев излиза срещу непобеден британец на 14-ти май

Боксьорът Владимир Георгиев излиза срещу непобеден британец на 14-ти май
0

Часове преди мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви на 14-ти май друг българин – Владимир Георгиев, ще има много сериозен тест на боксовия ринг. Той се изправя срещу непобедения Аарън Сътън (13 успеха, 3 с нокаут) в родния град на британеца – Бристъл. Нашенецът се състезава в супер полусредна категория.

Кариерата на Георгиев (8 победи, 1 с нокаут и 1 загуба) се разви необичайно. Той направи своя професионален дебют в Англия. Би се на галавечер, организирана от „Скай Спортс“, и имаше шанс при успех да подпише договор с промоутъра на Тайсън Фюри – Франк Уорън.

Вместо да продължи със своите мачове на Острова, 31-годишният бургазлия предпочете да се върне в България, за да се готви за нещо голямо.

Надявам се да се изкача в ранглистата след година-две – разказа Георгиев в интервю за YouTube канала „Спортната джунгла“. – Да стигна до мачове с големи имена за световна титла. Да излизам на българска народна музика, с българския флаг и ямурлук. Краткосрочните и дългосрочни цели са победи. Само да сме здрави. Другото от мен.“

Какви тайни крие професионалния бокс в Англия? Как се решават нещата зад кулисите? Какво е работил на Острова, за да се издържа? Какво мисли за битката на 14 май? Вижте в цялото интервю с Владимир Георгиев за „Спортната джунгла“: