Начало Бокс Да изчезнеш за 70 секунди (ВИДЕО)
0

Да изчезнеш за 70 секунди (ВИДЕО)

Да изчезнеш за 70 секунди (ВИДЕО)
0

Хосе Сепеда (35-2) постигна една от най-впечатляващите и скоростни победи в кариерата си. „Чон” нокаутира за едва 70 секунди Жосуе Варгас (19-2) в гвоздея на галавечерта в „Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк.

Битката между двамата бе за сребърната титла на WBC в супер лека категория. Тя се очакваше с огромен интерес, предвид мелето което те си спретнаха ден по-рано, на кантара. Тогава хора от щабовете им си размениха удари, след като напрежението помежду им се повиши значително.

И ако преди сблъсъка двамата си отправиха сериозни закани, то самият мач премина изключително едностранно. Сепеда буквално изнесе урок на 23-годишния Варгас и му показа, че има още много какво да учи, преди да стигне до нивото на най-големите в занаята.

Продиджи” изобщо не разбра откъде му дойде. В средата на първия рунд той бе повален от брутален ляв прав. 32-годишният Сепеда контрира опита на Варгас за удар и приключи сблъсъка. Пуерториканецът направи всичко, търсейки начин да се изправи, но бе напълно неадекватен и сблъсъкът приключи за едва 70 секунди.

Така Хосе Сепеда вече е претендент №1 на WBC за световната титла. Тя е притежание на Джош Тейлър (18-0), който е абсолютен световен шампион и държи още поясите на WBA, WBO и IBF.

Казах му преди мача, че има нива за изкачване, преди да стигне до нужното, за да се бие с мен. Той настояваше за този двубой. Боксът не е някаква игра, това е изкуство и докато не се научиш на определени неща, трябва да стоиш в училище”, изригна след успеха си американецът.