Начало Бокс Британец за Майк Тайсън: В момента и аз ще го бия
0

Британец за Майк Тайсън: В момента и аз ще го бия

Британец за Майк Тайсън: В момента и аз ще го бия
0

Британският боксьор в тежка категория Дейвид Алън е поредният, който изрази мнение, че легендата Майк Тайсън не трябва да се връща на ринга на 53 години.

„Ако ми предложат битка с Майк Тайсън, парите биха били фантастични, но би било грешно. Мнозина ще се смеят, но е факт – щях да победя 53-годишния Майк Тайсън. И това е най-тъжната истина за всеки фен на бокса. И само това е достатъчна причина той никога повече да не се боксира“, каза Алън.

„Аз съм на 28 години. Имах много тежки двубои и ми казваха: „Дейвид, ти си близо до края на кариерата си“. Чух също, че трябва да завърша кариерата си по-рано. Хората го виждат на лапите в едноминутен клип и казват: „О, той може да се върне и да бие всеки“. Но не е така.

Спомням си как преди 18 години той загуби от Ленъкс Луис след седем едностранни рунда. Година по-късно той загуби от Дани Уилямс, след което отново загуби от Кевин Макбрайд. Това беше преди 16 години. Майк Тайсън е един от най-великите боксьори на всички времена, но времето не може да бъде върнато и той никога няма да бъде това, което беше тогава. Затова не искам да го гледам“, допълни британецът.