Начало Бокс Чавес говори за битката си със зависимостите
0

Чавес говори за битката си със зависимостите

Чавес говори за битката си със зависимостите
0

Хулио Сезар Чавес младши отвори душата си относно битката, която води дълго време със зависимостта си към различни субстанции.

Бившият шампион в средна категория говори на живо пред феновете в социалните медии, докато е в изолация със семейството си в Лос Анджелис заради коронавируса. През годините вече 34-годишният боксьор е имал многократни проблеми с положителни допинг проби, неявяване на тестове и куп неуспешни опити да влезе в категория, но е категоричен, че тези проблеми вече са зад гърба му. В разговора с президента на WBC Маурицио Сюлейман, Чавес беше попитан от шефа на Съвета дали го е срам да говори за проблемите си.

„Не, не ме притеснява изобщо. Това е нещо, което вече разбирам по-добре. Изучих програмата и вече знам, че това е част от живота. Има много проблеми и съм чел какво се говори за това да си обсебен и да имаш негативни мисли, да се чувстваш несигурен, но се научих да спирам и да мисля, да не бързам и да не вземам решения под напрежение. Ако бяхме направили това интервю преди 2 години, най-вероятно дори нямаше да се събудя за него. Щях да съм прекалено уморен, защото цяла нощ не съм спал. Заради това нещо загубих прекалено много през годините, а рехабилитацията, която преминах, много ми помогна с това“, каза Чавес.

twitter.com

В последния си двубой миналия декември Хулио Сезар Чавес младши беше спрян от Дани Джейкъбс в Аризона, след като започна добре, но носът му беше счупен и той се отказа след 5-я рунд. Преди това, през август, пък той се завърна на ринга след 27 месеца прекъсване, като победи Еверт Браво само за един рунд в Мексико.