Начало Бокс Чисора обмисля преминаване към ММА

Чисора обмисля преминаване към ММА

Чисора обмисля преминаване към ММА
0

Професионалният боксьор в тежка категория, Дерек Чисора, обмисля преминаване към смесените бойни изкуства. Британецът заяви пред ESPN, че обмисля битка в професионалния ММА през юли, тъй като не иска да чака за двубой с Олександър Усик.

„Ако не се обяви дата за мач с Усик, ще приема битка в Белатор през юли, докато чакам. Ще вляза в клетката. Комуникирам с Белатор и моя дебют може да се случи през юли в Обединеното кралство“, сподели изненадващо боксьорът.

Бившият опонент на родната ни боксова звезда, Кубарт Пулев, добави, че се занимава с ММА вече от доста време и то в една от най-елитните британски школи в сърцето на Лондон – „London Shootfighters“.

„Тренирам ММА вече от две години и половина в „London Shootfighters“ с Алекс Димитриадс. Мога да се справя с ММА, докато тренирам за Усик“, заяви категорично нокаутьорът.

Дерек коментира и възможността да се боксира без публика. Той сподели, че би предпочел това да не се случва и се надява битките с публика да бъдат разрешени, когато стане време за двубой с Усик.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".