Начало Бокс Дан Рафаел: Пулев да се разбере с Джошуа, наказанието не е проблем

Дан Рафаел: Пулев да се разбере с Джошуа, наказанието не е проблем

Дан Рафаел: Пулев да се разбере с Джошуа, наказанието не е проблем
0

Един от най-реномираните боксови специалисти Дан Рафаел анализира ситуацията в тежка категория. Както стана ясно преди дни – Джарел Милър няма да се бие срещу Антъни Джошуа на 1 юни. В момента трескаво се търси нов съперник на Ей Джей, а българинът Кубрат Пулев отново е сред спряганите имена.

Световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO ще бъдат заложени в „Медисън Скуеър Гардън“. Сред основните фаворити за мач срещу Джошуа са още Луис Ортис и Майкъл Хънтър.

Ето какво сподели Дан Рафаел относно шансовете на Кобрата:

„Не одобрявам това, което Пулев е направил срещу тази жена. Но вижте, тук не говорим за медицинска санкция или нещо подобно. Тук става въпрос за наказание на база поведение. За мен този случай ще приключи на 14 май, когато ще бъде изслушването на двамата. Не очаквам да удължат наказанието му. Ако хората на Пулев и Джошуа се разберат, то не вярвам санкцията да бъде проблем“, цитира „Тема Спорт“.

„Хората на Пулев са в добри отношения с Еди Хърн. Хънтър от своя страна е негов боксьор, така че това са реалните опции за мен. Но ще видим какво ще стане“, заяви анализаторът.

Очаква се съперникът на Антъни да прибере около 10 милиона долара.

Това със сигурност няма да е Дилиън Уайт, който се разбра с Оскар Ривас. Двамата ще премерят сили на 20 юли, а по този начин кубинецът отново избегна Пулев. Кобрата поиска реванш от него за загубата на Олимпийските игри в Пекин 2008.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.