Начало Бокс Давид Бенавидес: На 12 правих спаринги с Хенри Сехудо

Давид Бенавидес: На 12 правих спаринги с Хенри Сехудо

Давид Бенавидес: На 12 правих спаринги с Хенри Сехудо
0

Интересна история от началните си години в бокса сподели бившият световен шампион на WBC в супер средна категория – Давид Бенавидес.

24-годишният американец, който се завърна на ринга през уикенда, е спряган за едно от най-сериозните имена на американската сцена. И няма как да бъде другояче, когато още от ранна детска възраст тренираш с далеч по-възрастни и подготвени бойци.

Снимка: БТА

„Червеното знаме“ разкри, че е провеждал спаринг сесии с бъдещия шампион на UFC в две дивизии Хенри Сехудо. По онова време олимпийският шампион по борба е правел първите си стъпки в смесените бойни изкуства и е тренирал под зоркия поглед на Хосе Бенавдес – треньор и баща на Давид.

„Когато бях на 12, правих спаринг с Хенри Сехудо. Той е с 10 години по-възрастен, но тогава бяхме една височина. Хенри е много свестен, тренираше при баща ми.

„Представих се подобаващо, както винаги. Спомням си, че не беше лесно да се бия с него, защото пускаше много добри и точни удари. Но той беше възрастен, а аз бях  на 12.

„Бяха силни няколко сесии – малко той, малко аз. А и вижте какво успя да направи в UFC“, допълни младокът, който си осигури мач за зелено-златния пояс, който в момента е собственост на Саул Алварес.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.