Начало Бокс Де Ла Оя: Боксът умира! Събирам големите промоутъри, за да го спасим

Де Ла Оя: Боксът умира! Събирам големите промоутъри, за да го спасим

Де Ла Оя: Боксът умира! Събирам големите промоутъри, за да го спасим
0

Оскар Де Ла Оя е притеснен, че боксът е изправен пред угрозата да загине, ако не се вземат спешни мерки, които да възродят любимия му спорт. Той взе за пример битката между Саул Алварез и Джърмел Чарло, в която двамата си разделиха купища милиони за мач, който не отговори на предварителните очаквания за зрелище.

Трябва да се съберем всички промоутъри – Еди Хърн, Ал Хеймън, Боб Аръм, всички. Нека се съберем. Призовавам ви! Да се срещнем и да впрегнем общо сили, за да измислим какво да направим, защото боксът умира. Обръщам се към всички“, каза легендата в своя Instagram-акаунт.

Големият проблем си остава политиката в спорта, защото сякаш промоутърските компании се постараха да пазят своите звезди в името на това да им изградят фалшив имидж на непобедими, а в отделните дивизии са нужни години, за да видим по един-два големи сблъсъка. Ето защо Антъни Джошуа, Тайсън Фюри, Олександър Усик и Дионтей Уайлдър не спират да увъртат около причините за провалените им боеве, когато е ясно, че всичко опира до пари.