Начало Бокс Де Ла Оя: Мейуедър-старши искаше да ме тренира срещу сина му

Де Ла Оя: Мейуедър-старши искаше да ме тренира срещу сина му

Де Ла Оя: Мейуедър-старши искаше да ме тренира срещу сина му
0

Боксовото величие Оскар Де Ла Оя припомни крайно любопитен момент от битката с Флойд Мейуедър-младши. По време на подготовката той е бил много близо до това да подпише с бащата на американеца.

Старшият щял да тренира Оскар, за да нокаутира сина му.

„Не успяхме да се договорим за парите и затова планът пропадна. Флойд-старши искаше да ме тренира, да бия сина му“, Де Ла Оя разкри пред CBS Sports.

Бившият световен шампион си спомни за професионализма на специалиста.

„Работихме страхотно заедно. Не му пукаше кой съм и тренировките бяха зверски. Казваше ми всичко директно в лицето: „Ще направиш това и това“. Ако не го правех, просто знаех, че ще си тръгне. Имам огромен респект към такива хора“, допълни Де Ла Оя.

Двамата работят заедно в периода 2001-2008 с изключение на споменатата битка.

Снимка: БТА
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.