Начало Бокс Де ла Оя предлага $100 милиона за реванш с Мейуедър
0

Де ла Оя предлага $100 милиона за реванш с Мейуедър

Де ла Оя предлага $100 милиона за реванш с Мейуедър
0

Оскар де ла Оя е готов с умопомрачителна сума, за да направи реванш с Флойд Мейуедър. „Златното момче” и „Мъни” се биха през 2007-а, като двубоят премина изключително драматично. Тогава Флойд взе победата с 2:1 съдийски гласа, а с това и световната титла на WBC в лека средна категория.

Сега 48-годишният Де ла Оя вярва, че може да надвие 4 лета по-младия от него непобеден боксьор. Той дори излезе с конкретна оферта от 100 милиона долара, за да се качи отново на ринга срещу него.

„Златното момче” трябваше да се боксира с бившия шампион на UFC Витор Белфорт в началото на септември. Двубоят пропадна заради положителна проба за коронавирус на Оскар, а неговият заместник – Ивендър Холифийлд едва ходеше по ринга и бе нокаутиран за един рунд.

Предлагам 100 милиона долара на Флойд. Всички знаем какво обича Мейуедър най-много – парите. Смятам, че ми дължи този реванш, който така и не проведохме докато бяхме активни боксьори. Флойд, хайде да го направим, човече”, призова Де ла Оя.

На този етап не е ясно каква ще бъде реакцията на Мейуедър. Самият Оскар се очаква да направи все пак двубой с Белфорт, който трябва да се проведе на 27 ноември. Ако Флойд обаче приеме предизвикателството, то може и да има промяна в програмата.