Начало Бокс Дейна Уайт: Хората в бокса саботират собствения си спорт

Дейна Уайт: Хората в бокса саботират собствения си спорт

Дейна Уайт: Хората в бокса саботират собствения си спорт
0

Президентът на UFC – Дейна Уайт, направи интересен анализ на моментната ситуация в бокса. За никого не е тайна, че в последните 15 години смесените бойни изкуства изместиха бокса от пиадестала на бойните спортове в САЩ и днес UFC е без конкуренция зад океана.

Според Уайт, това се дължи на грешните решения, които боксьорите и мениджърите им взимат. Той даде за пример проваления реванш между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър и говори за статута на Антъни Джошуа в САЩ.

Снимка: БТА

„Харесвам Антъни Джошуа. Тежката категория има нужда от него. Това, което не ми харесва в бокса е, че най-добрите не се бият помежду си. Погледнете Уайлдър и Фюри. Първият мач бе истинско зрелище и завърши наравно. На хората им хареса, но сега няма да има реванш. Нито пък някой от тях ще срещне Джошуа.

Снимка: БТА

Това е пълна лудост. Трябва да се изправят един срещу друг, не да ходят в различни посоки. Вместо да правят луди пари и да върнат живота в бокса, те сами се прострелват в крака. Както казах, пълна лудост.

Погледнете Джошуа. Той би трябвало да е една от най-големите спортни звезди в Америка, но не е. Сега ще има мач в Ню Йорк, но това не означава, че ще се превърне в звезда тук. Както и Уайлдър. Дионтей е един от най-вълнуващите боксьори. Стилът му е уникален – излиза и почва да стоварва удар след удар. Висок е, изглежда добре, би трябвало да е супер звезда, но не.

twitter.com

Откакто Тайсън се пенсионира, тежката дивизия се превърна в пълна скука. След Тайсън дойдоха братята Кличко… абсолютен кошмар. Но сега с Джошуа нещата може сериозно да се променят. Силно се надявам“, сподели президентът на UFC.

49-годишният бизнесмен също така заяви, че съвсем скоро ще разшири портфолиото си и с промотирането на боксови срещи.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.