Начало Бокс Навивайте будилниците за неделя. Големият мач дойде!

Навивайте будилниците за неделя. Големият мач дойде!

Навивайте будилниците за неделя. Големият мач дойде!
0

Най-сетне го дочакахме – Тайсън Фюри срещу Дионтей Уайлдър. Тази седмица ще навиваме будилниците и за неделя, какво да се прави…

Битката е предвидена за първия ден от декември. Заради часовата разлика при нас ще се излъчва около 6-7 часа на следващата сутрин. Всичко зависи от продължителността на подгряващите мачове. Легендарният „Стейпълс център“ в Лос Анджелис ще приюти двама от най-големите боксьори на нашето време. Буквално и преносно.

Да преминем към тях.

Прозвището на Уайлдър е Бронзовият бомбардировач. Би му прилягал повече „златният“, защото американецът е свикнал да вижда именно този благороден метал. Винаги е първи.

От 2015 е световен шампион на WBC в тежка категория. Статистиката му вдъхва страхопочитание – 40 победи в 40 мача като професионалист. Приключи 39 от тях с нокаут! Това прави около 98%, но нека се върнем към бокса и оставим цифрите. Дионтей ще се бие у дома.

Популярността му в САЩ е огромна, колкото и да се опитва да ни убеди в обратното Фюри. „Анкетата“ на британеца съвсем не е коректна, а е по-скоро част от типичната игра на нерви, която съпътства дните преди голям сблъсък. Не е обществена тайна, че най-популярните спортове в САЩ са американски футбол, бейзбол, баскетбол и хокей на лед.

Хората отвъд Океана далеч не се определят като спортна нация. Нека не се лъжем. Доводът „всеки човек по улиците на Великобритания знае за мен, а местните тук дори не си познават шампиона“ звучи детински. Бас ловя, че голяма част от запитаните от Фюри дори не знаят къде се намира Англия.

Напротив.

Уайлдър е свръхпопулярен сред феновете на бокса в Америка и това ще се види в неделя. Милионите, които трупа с всяка своя поява на ринга са доказателство. Хората си плащат, за да го гледат. Умее да удря тежко, а това се харесва на публиката. Наскоро го демонстрира в популярно предаване… срещу мъж в костюм. Талисманът бе нокаутиран. Появи се информация, че е със счупена челюст.

Е, поне си спечели безплатни билети за мача от Бронзовия бомбардировач. Вече ползва безплатния билет за рентгена…

Редица именити боксьори в тежка категория се опариха от юмруците на Дионтей.

Дали съдбата им ще сполети и Тайсън Фюри?

Кралят на циганите също е непобеден в кариерата си на професионален боец (27-0). Мнозина го посочват за най-неудобния съперник, предвид огромния му ръст и дългите горни крайници. По-висок е от противника си с 5 сантиметра, което съвсем не е маловажно. Бивш световен шампион на WBA, IBF, WBO и IBO.

Грабна всички пояси в боя срещу Владимир Кличко, безспорно най-голямата му победа до момента. Всички сочеха украинеца за твърд фаворит, никой не включваше в сметките Фюри. „Добър е, но не достатъчно“, казваха хората. Това се чува и в дните преди битката с Уайлдър…

Британецът изживя тежка депресия след допинг скандала.

Качи много килограми и отново всички го отписваха. Хората често го задраскват с дебелия флумастер, а не трябва. Свали около 70 килограма за една година, вече спечели 2 битки след завръщането си на ринга. Показва и типичния си чепат нрав на пресконференциите, съпътстващи събитието. Добрият стар Тайсън Фюри се завърна.

На последната дори се съблече гол. „Коремчето вече го няма“, шегуват се феновете. Най-тъжното преди този дългоочакван сблъсък е, че единият от двамата ще допусне първа загуба в кариерата си. Победителят – той грабва златен билет, подписан лично от Антъни Джошуа. Другият непобеден шампион в тежка категория, вперил се към липсващия пояс. Разбира се, съществува и вариант, в който ще гледаме реванш между Фюри и Уайлдър.

Неизвестните в уравнението са все още много.

Ще разкрием „хикса“ в неделя, а „игрека“ оставяме за април 2019. Въпросите ще получат своите отговори тепърва. Едно е ясно – предстои ни да гледаме голям мач!

Красиан Митев/Boec.BG

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.