Начало Бокс Уайлдър: След Фюри, гледам към Джошуа

Уайлдър: След Фюри, гледам към Джошуа

Уайлдър: След Фюри, гледам към Джошуа
0

Световният шампион на WBC в тежка категория – Дионтей Уайлдър (40-0-1), даде интервю пред америкнски медии, в което говори за сегашното състояние на тежката категория и за това кога и дали изобщо някога ще се бие с голямото име на дивизията – британеца Антъни Джошуа.

Всички боксови фенове по света очакват в следващите няколко дни официално да бъде оповестен и реваншът между „Бронзовия бомбардировач“ и Тайсън Фюри (27-0-1), които ще се изправят отново един срещу друг за титлата на Световния боксов съвет.

„Искам да върна старата слава на бокса. За последно нещата бяха толкова добре през 2004-та, когато Ленъкс Люис се би с Виталий Кличко. Тогава цялата дивизия се тресеше.

В момента това, което се случва няма алтернатива и аз съм изключително радостен, че съм част от събитията.

На всеки му е известно, че боксът е толкова успешен спорт заради нашата категория.

Що се отнася до реванша с Фюри, нещата са почти готови. Най-скоро очаквам всичко да стане готово. Ако нещо стане в последния момент, то ще е защото от щаба на Тайсън са се разбягали. Но засега всичко е на 100%.

Готов съм да се бия с Джошуа. Нещата не се получават, защото се правят на ударени. Те знаят исканията ни.

Ако не успеем да се споразумеем, няма да се бие и толкоз. Няма да седя и да го чакам. Целият свят знае, че се опитах да направя всичко по силите си, за да уредим нещата.

Това, което те правят е, изстискват парите на хората в Обединеното Кралство. Но след мача ми с Фюри съм готов за Джошуа. Винаги съм бил готов.

Трябва да има един шампион и едно лице. Просто и ясно.