Начало ММА Хабиб в процес на преговори за мач с Дъстин Порие

Хабиб в процес на преговори за мач с Дъстин Порие

Хабиб в процес на преговори за мач с Дъстин Порие
0

Шампионът на UFC в лека категория – Хабиб Нурмагомедов (27-0) призна, че в момента той и отборът му преговарят с организацията за уреждането на двубой между 30-годишния руснак и междинния шампион в същата дивизия – Дъстин Порие (25-5).

Американецът спечели пояса миналата седмица, побеждавайки чрез единодушно съдийско решение Макс Холоуей в главното събитие на UFC 236.

Снимка: БТА

Малко преди самото събитие, президентът на UFC – Дейна Уайт спомена, че победителят от срещата миналия уикенд ще получи шанса да се бие за истинската световна титла, като най-вероятно това ще стане есента.

Хабиб, който все още изтърпява 9-месечно наказание от Атлетическата комисия на щата Невада заради ексцесиите след мача му с Конър МакГрегър подчерта, че титлата на „Диаманта“ е временна и че той държи истинския пояс.

„Аз съм реалния шампион в дивизията. Единственото атрактивно в този мач за мен е новият дизайн на колана. Разбира се, не подценявам Порие, защото е добър боец и е побеждавал много от топ имената.

От компанията ми казаха, че след по-малко от 5 месеца ще имам мач с него. Но преговорите с мен не са лесни, аз си имам принципи.

Все пак се надявам всичко да мине гладко и септември да изляза срещу него“, коментира Нурмагомедов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.