Начало Бокс Дейвид Хей: Никой не ме е смазвал така, както Белю

Дейвид Хей: Никой не ме е смазвал така, както Белю

Дейвид Хей: Никой не ме е смазвал така, както Белю
0

На планетата ни има един боксьор, който със сигурност знае що за боксьор е Тони Белю. И това без съмнение е Дейвид Хей.

Бившият световен шампион при най-тежките се изправи два пъти срещу „Бомбардировача“ от Ливърпул и два пъти загуби с технически нокаут.

И докато първият мач през 2017 г. беше оспорван, то реваншът от 2018-та бе всичко друго, но не и равностоен.

35-годишният Белю изцяло контролираше сблъсъка, перфектно скъсяваше и увеличаваше дистанцията между двамата боксьори, нанасяйки в същото време далеч по-точните и навременни удари.

Именно това бе и последният мач в бляскавата кариера на Хей, който няколко месеца по-късно влезе в мениджърския бизнес.

Запитан какво мисли за своя сънародник и за предстоящата му мегабитка срещу неоспоримия крал на полутежката дивизия – Олександър Усик, Хей бе прям до мозъка на костите си:

„Тони ми е приятел. Освен това мога да кажа, че той е единствения срещу когото съм се изправял и съм ял толкова здрав бой. Уж не беше нищо лично, но той си ме смаза по всички параграфи.

twitter.com

Освен всичко друго съм му и голям фен и ще му стискам палци в събота. За мен самия ще е по-добре, ако той спечели, защото тогава ще мога да кажа „Той победи Усик, какво искате от мен“.

В първия мач помежду ни, хората го отписваха. Всички до един.

Но Тони е ловък боксьор и постоянно ти се изплъзва, а в нашия спорт това си е за страх. Но трябва да дадем заслуженото и на Усик – беше номер едно при аматьорите, сега е номер едно и при професионалистите.

Хората подценяват работата му с краката и защитата му, но той заслужава само и единствено уважение“, завърши промоутърът на Дерек Чисора.