Начало Бокс Диас победи Фортуна и ще се бие за титлата

Диас победи Фортуна и ще се бие за титлата

Диас победи Фортуна и ще се бие за титлата
0

В битка за вакантната временна титла на WBC в лека категория 28-годишният американец ​​Джоузеф Диас спечели с единодушно решение срещу 32-годишния доминиканец Хавиер Фортуна с резултат 117-110, 116- 111, 115-112. В четвъртия рунд бе премахната точка от сметката на Диас за удряне в задната част на главата на противника.

Това беше дебютната битка на Диас в лека категория. След като спечели той ще стане задължителен претендент за титлата и заяви, че е готов да се бие срещу бившия временен шампион на WBC в тази категория Райън Гарсия или шампиона на WBC Девин Хейни.

Ръководителят на промоционалната компания „Golden Boy“, Оскар Де Ла Хоя, който представлява интересите на Диас и Гарсия, беше много ентусиазиран от идеята за битка между гореспоменатите боксьори.

В друг двубой от тази нощ американецът Синиша Естрада вече претендира за титлата на WBO в лека категория, след като победи ​​Тенкай Цунами с единодушно решение.

Настоящият шампион на WBA в лека категория Наоко Фуджиока запази пояса си в битка срещу мексиканеца Сулем Урбина. 45-годишния Фуджиока е световен шампион в пет тегловни категории.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".