Начало Бокс Официално: Раян Гарсия се завръща срещу Хавиер Фортуна

Официално: Раян Гарсия се завръща срещу Хавиер Фортуна

Официално: Раян Гарсия се завръща срещу Хавиер Фортуна
0

Раян Гарсия ще защитава междинния пояс на WBC в лека категория срещу Хавиер Фортуна. Битката ще е на 9 юли, като още не е уточнено мястото на боксовата галавечер.

Гарсия предизвика най-големите имена в дивизията, но промоутърът му Оскар Де Ла Оя е успял да го вразуми.

Все пак 22-годишният суперталант няма да прескочи логичната последователност в степента на трудност при съперниците. Той ще влезе в мача след победата с нокаут над Люк Кембъл, който е най-голямата в кариерата му до момента.

Рано в срещата младокът бе пратен в нокдаун и се видя, че има още много да подобрява защитата си.

Фортуна е поставен под №2 в ранглистата на WBC и именно затова е наредена срещата. Доминиканецът е оценен с пет звезди от авторитетния сайт „BoxRec“ и е бивш междинен шампион в лека категория.

„Гарсия трябва да подходи сериозно за битката, защото аз не съм като останалите му съперници до момента“, сподели Фортуна.

„Никой не може да ме бие на тези килограми в момента. Ще покажа на света кой съм“, коментира обявяването на битката в типичния си стил Раян Гарсия.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.