Начало Бокс Изненада: Ранглистата на WBA осъмна с Богдан Дину под №2

Изненада: Ранглистата на WBA осъмна с Богдан Дину под №2

Изненада: Ранглистата на WBA осъмна с Богдан Дину под №2
0

Световната боксова асоциация (WBA) предизвика много въпроси с последното си обновяване на ранглистата в тежка категория. От органът поставят румънеца Бодан Дину на второ място и така той вече изпреварва Дионтей Уайлдър, който е трети.

Новите позиции будят недоумение, защото Дину не е печелил битка от началото на октомври, когато срази Франк Блуемле (16-9-2) в Пловдив.

Срещу друг непретенциозен опонент се би Под тепетата при предпоследната си поява на ринга – Озборн Мачимана (23-12-2). Преди това загуби последователно от Кубрат Пулев и Джаръл Милър.

Редица медии заклеймиха Световната боксова асоциация

Румънецът вече е пред Анди Руис-младши, Луис Ортис, Чарлс Мартин, Адам Ковнацки, Даниел Дюбоа и тн.

Как изобщо е възможно това?

Поредното скандално решение на WBA потвърждава решението на част от най-големите боксови медии да не считат титлите на организацията за значими и престижни.

От „World Boxing News“ премахнаха всички шампиони на Световната боксова асоциация от листите си със световни шампиони.

„Нашата медия цели да предаде максимално акуратно всички събития на феновете. Ние обичаме бокса, а не мениджърските игри и измислените колани“, пишат колегите от най-посетения боксов сайт в света.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.