Начало Бокс Дилиън Уайт за сблъсъка Джошуа – Усик: Това е безсмислен двубой

Дилиън Уайт за сблъсъка Джошуа – Усик: Това е безсмислен двубой

Дилиън Уайт за сблъсъка Джошуа – Усик: Това е безсмислен двубой
0

Дилиън Уайт смята, че срещата между Антъни Джошуа и Олександър Усик няма да бъде равностойна. Припомняме, че Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (24-1) трябва да се изправи срещу Олександър Усик (18-0). Двамата трябва да излезнат на ринга един срещу друг на 14 август, като украинецът използва правото си на официален претендент на WBO. Очаква се потвърждение на датата и мястото на срещата им в близките дни.

Това е безсмислен двубой. Усик не изглеждаше добре. С кого се е бил в тежка категория? Чаз Уидърспун, Дерек Чисора. Изглеждаше ужасно в тези мачове. Той не притежава силен удар. Добре, той има добро движение, но това не е прекрасно движение. В полутежка категория движението му беше прекрасно, но в тежка категория движението му не е такова. Просто е толкова ужасно“, разкри Уайт пред „SKY Sports“.

Английският боксьор направи анализ на кариерата на Усик до момента в тежка категория като заяви, че украинецът няма как да постигне това, което направиха други боксьори, преминавайки много успешно от полутежка в тежка категория през годините.

„Битката с Дерек Чисора, гледах първите шест рунда и когато Дерек се умори той изглеждаше като нещастник. Дерек едва стоеше на краката си, а той дори не успя да го нокаутира. Той го намираше с чисти удари, а Дерек не ги усещаше. Има само няколко бойци, достатъчно специални да възпроизведат онова, което са направили в полутежка категория. Дейвид Хей е добър боец. Но той не повтори онова, което направи в полутежка категория. Енцо Макаринели беше същият.

Ивандър Холифийлд се откроява. Ивандър Холифийлд го направи. Дуайт Мохамад Кауи и онези момчета се изкачиха и се справиха добре в тежка категория, но Усик няма стила. Сега той е 105 килограма, ще му е трудно да носи това тегло на ринга, а не е станал по- силен и с грам“, завърши Уайт.