Днес от 20:00 часа българско време в Сан Диего, Калифорния ще започне заседанието, на което ще се реши дали Кубрат Пулев ще получи правата да се състезава отново на професионалния ринг.

„Кобрата“ ще се изправи отново пред Атлетическата комисия на щата Калифорния, за да бъде преразгледано наказанието му за целувката с репортерката Дженифър Равало (Джени Суши).

Точката за евентуалното връщане на състезателните права на Кубрат Пулев е първа в дневния ред.

Кубрат Пулев изпълни всички изисквания, които му бяха посочени от Атлетическата комисия. Част от тях бяха курс по обучение във връзка със сексуалните посегателства.

Припомняме че най-добрият български професионален боксьор получи санкция (лишаване от състезателни права) през месец май, която важи за половин година. На 23 септември, когато се навършват шест месеца от деня на целувката трябва да изтече наказанието, но това ще се случи само, ако тази вечер комисията се произнесе положително по случая.

Съществува вероятност и след изслушването на Кубрат Пулев наказанието автоматично да се превърне в 12-месечно и да бъде придружено от допълнителна глоба от 2500 долара. Това, обаче е малко вероятно да се случи.

При бъдещо провинение на Пулев от подобен характер, „Кобрата“ ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния. В САЩ обаче съществува практиката независимите една от друга комисии да уважават решенията на останалите, които членуват в Асоциацията на боксовите комисии, което значи, че при следваща грешна стъпка, българският боксьор може да не боксира повече на територията на САЩ.

При положително развитие днес се очаква съвсем скоро да стане ясно кой ще е следващият съперник на Пулев на професионалния ринг. Ако бъде върнат лиценза на „Кобрата“, то той ще остане в Лас Вегас, за да продължи подготовката за следващия си мач. Неговият мениджър -Ивайло Гоцев заяви наскоро, че Кубрат може да се върне на ринга още през септември, стига Кубрат да получи отново състезателните си права. Какво ще се случи, предстои да разберем!