Начало Бокс Добавиха нов пояс към Спенс – Гарсия, Ерол гледа към Пакиао

Добавиха нов пояс към Спенс – Гарсия, Ерол гледа към Пакиао

Добавиха нов пояс към Спенс – Гарсия, Ерол гледа към Пакиао
2

Едно от най-чаканите боксови събития за 2019-та наближава. На 16-ти март в Далас, САЩ един срещу друг ще се изправят шампионът на IBF в полусредна категория – Ерол Спенс-младши (24-0-0) и шампионът на WBC в лека категория – Майки Гарсия (39-0-0).

Залогът в двубоя бе коланът на Ерол Спенс, като за целта 31-годишният Гарсия трябваше да качи близо 5 килограма, за да влезе в новата категория.

От вчера обаче коланите станаха два, защото Световния боксов съвет добави към уравнението Диамантения пояс на WBC.

Тази титла има изцяло маркетингово значение, но едни от най-големите звезди на американския бокс са я печелили – Бернард Хопкинс, Флойд Мейуедър-младши, Саул Алварес, Калъм Смит, Жан Паскал, Майки Гарсия, Мани Пакиао и др.

И говорейки за сенатора на Филипините, неговото желание за реванш с Флойд Мейуедър най-вероятно няма да бъде изпълнено, но вчера пред Мани се откри чудесна възможност за още един голям мач.

Самият Ерол Спенс призова 40-годишния шампион на WBA в полусредна категория да се срещнат в мач за обединяване на поясите.

„Това е едва 25-ият ми професионален двубой и вече оглавявам гала-вечер. Много хора работиха здраво, за да може да играя пред домашна публика на стадион „AT“&T“ в Далас.

Знам, че първите PPV събития на този стадион са с главното участие на Мани Пакиао. Той има фенове навсякъде и мисля, че мач с мен на това място ще бъде нещо огромно и за двама ни“, сподели Спенс-младши.