Начало Бокс Официално: Ерол Спенс срещу Майки Гарсия

Официално: Ерол Спенс срещу Майки Гарсия

Официално: Ерол Спенс срещу Майки Гарсия
0

Тази сутрин официално бе обявен сблъсъка между шампион на IBF в полусрдна категория – Ерол Спенс-младши (24-0-0) и шампионът на IBF и WBC в лека категория – Майки Гарсия (39-0-0).

Вчера двамата непобедени боксьори участваха в пресконференция на телевизиите“Fox Sports“ и „Premier boxing champion“, а днес бе обявена и датата на мегасблъсъка – 16 март 2019 г.

twitter.com

Битката между 30-годишния Гарсия и 28-годишния Спенс ще бъде в полусредна категория, като Гарсия ще трябва да направи скок от цели две категории, но това едва ли ще представлява чак такъв проблем за него, защото през последната година той неколкократно обяви, че иска на всяка цена двубой с Ерол Спенс-младши.

За последно Майки Гарсия се би на 28 юли 2017 г., когато победи Робърт Ийстър-младши с единодушно решение и грабна пояса на WBC.

Ерол Спенс пък за последно бе на ринга на 6 юни 2017 г. и още в първия рунд нокаутира Карлос Окампо за поредната успешна защита на титлата си.

Без абсолютно никакво съмнение, Ерол Спенс-младши е фаворит да спечели този толкова интересен мач.

Шампионът в полусредна категория живее в Тексас, където ще се проведе мачът. По-висок е от Гарсия с около 8 см, а разтегът му е с приблизително 10 см повече.