Начало Бокс Донаире защити титлата на WBC (ВИДЕО)
0

Донаире защити титлата на WBC (ВИДЕО)

Донаире защити титлата на WBC (ВИДЕО)
0

Световният шампион на WBC в категория петел – Нонито Донаире (42-6) направи първа успешна защита на пояса. 39-годишният филипинец, който със сигурност ще стане част от боксовата Зала на славата след края на кариерата си, нокаутира в четвъртия рунд Реймарт Габало (24-1).

Ветеранът нанесе първо поражение в кариерата на сънародника си на галавечерта в Карсън, Калифорния. Очакванията за оспорван и равностоен мач не се оправдаха, като 25-годишният „Наемен убиец“ така и не намери начин да се противопостави на много по-опитния си съперник.

Напротив – „Филипинската светкавица“ доминираше изцяло в срещата. Донаире прати съперника си на пода в познат стил, със страхотно ляво кроше в тялото на Габало. Това бе първият случай в кариерата на „Наемния убиец“, в който той е пратен в нокдаун. Претендентът опита да се изправи, но по всяка вероятност е получил счупване на няколко ребра, защото моментално се свлече обратно на пода. Това накара реферът да сложи точка на спора.

Минал съм през толкова много битки. Видял съм почти всичко в кариерата си. Честно казано не очаквах да го победя по този начин. Той опита да неутрализира именно моето ляво кроше, но ето, че дори и подготвен за него, не успя да се справи“, каза Донаире след успеха си. Филипинецът е шампион в четири различни категории, като на този етап не е ясно колко още ще остане на ринга.