Начало Бокс Донаире нокаутира Оубаали и влезе в историята

Донаире нокаутира Оубаали и влезе в историята

Донаире нокаутира Оубаали и влезе в историята
0

Филипинската легенада Нонито Донаире се завърна с гръм и трясък! Ветеранът победи французина Нордин Оубаали, който се опита да защити световната си титла в категория „петел“ на WBC.

Никой от тях не бе излизал на ринга от ноември 2019 година.

Битката беше отлагана два пъти заради COVID, но си заслужаваше.

Оубаали започна с десни прави. Боксьорът се опитваше да се възползва от предимството си в разтега и обратния гард. В по-голямата част от първия рунд двамата се разучаваха и не се случи нищо по-интересно.

Тактическата битка продължи във втората част. Донаире имаше успех в началото и края, като се биеше на пръсти и се опитваше по всякакъв начин да тероризира съперника. В третия рунд той намери Оубали с дясна, за да бъде открит с ляв крос на Оубаали. Мачът се отвори и Нонито отново пласира ляв, за да прати съперника си в нокдаун.

Шампионът едвам стана, но това беше началото на края за него. Донаире атакува яростно в четвъртата част, която се оказа последна.

„Знаех, че той беше наранен. Пуснах тежките бомби, защото надуших кръв и това ме мотивира“, сподели след битката Нонито Донаире. Той пласира 74 от 183 удара, което е 40%.

От мощните попадения 68 попаднаха в целта (51%).

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.