Начало ММА Порие прави дарение на името на Оливейра
0

Порие прави дарение на името на Оливейра

Порие прави дарение на името на Оливейра
0

Дъстин Порие ще дари част от хонорара си за мача с Чарлс Оливейра на… самия бразилец. „Диаманта“ за пореден път показа колко голямо сърце има и че не всичко може да се мери с пари или пък с юмруци.

Американецът загуби за втори път в кариерата си мач за световната титла в лека категория на UFC. Той бе отказан от шампиона в третия рунд на галавечерта в Лас Вегас, но веднага след нейния край привика Оливейра и му заяви, че ще дари пари за град в Бразилия, по негов избор. Той направи това във връзка с произхода на Чарлс и страхотните проблеми, които имат в родината му с бедността във фавелите.

Порие и Оливейра се прегърнаха приятелски след края на битката, а Дъстин привика преводача на шампиона, за да му обясни, че ще преведе 20 хиляди долара от своята фондация на сметката му. Това се случи в момент, в който мнозина биха очаквали „Диаманта“ да бъде сломен психически, на фона на невъзможността да сбъдне мечтата си и да спечели трофея.

Вместо това обаче Порие отново показа на целия свят, че битката в клетката може да приключи с финалния гонг. А след това човекът си остава просто човек…