Начало ММА Обвиниха в измама Чарлс Оливейра
0

Обвиниха в измама Чарлс Оливейра

Обвиниха в измама Чарлс Оливейра
0

Чарлс Оливейра бе обвинен, че е използвал измама, за да защити световната си титла в лека категория на UFC. Бразилецът отказа със задушаваща хватка Дъстин Порие в очаквания с огромен интерес сблъсък между двамата на UFC 269. Мачът предварително бе посочен за кандидат за №1 на годината, а двамата бойци действително вложиха огромни усилия по време на срещата си.

Оливейра спечели в началото на третия рунд, но имаше един по-опасен момент за него във втория. Тогава шампионът бе повален на земята, а „Диаманта“ търсеше начин да извлече позитиви, но така и не успя да нанесе някакъв по-сериозен удар. Кадри показаха, че една от причините Порие да бъде париран, а след това на свой ред превъртян на пода, се крие в непозволено действие на бразилеца.

Ясно се вижда, че Оливейра хваща претендента за ръкавицата и го държи за нея, което не е разрешено по правилата на UFC. Дори коментаторите на сблъсъка за ESPN отчетоха този момент.

Той държи ръкавицата му по непозволен начин. Виждате ли как го държи за ръкавицата? Той прокара пръстите си отдолу, за да може да го захване“, коментира ситуацията Джо Роган. Даниел Кормие пък допълва: „Имаше нещо в тази позиция, която накара Дъстин да се претъркули. Не знам защо би го направил, вместо просто да си издърпа ръката“.

Самият Порие по никакъв начин не повдигна темата след двубоя. Напротив, той поздрави Оливейра за успеха, макар видимо да бе разбит и едва сдържаше сълзите от яд, предвид че това бе втора загуба за него в мач за световна титла.