Начало Бокс Другият Фюри, който трябваше да е световен шампион

Другият Фюри, който трябваше да е световен шампион

Другият Фюри, който трябваше да е световен шампион
0

Материалът е преведен от популярния спортен сайт World Boxing News.

Хюи Фюри нямаше никакъв късмет да не триумфира срещу Джозеф Паркър за титлата на WBO през 2017 година. По това време беше непобеден, но шокиращите съдийски карти дадоха успеха на съперника и то на родна земя.

По това време от World Boxing News бяхме край ринга и видяхме мача 116-112 за Фюри.

За нас боят беше близък, но победителят беше ясен.

Успехът тогава беше билет за Фюри за големия бокс. Щеше да участва в унификация за титлите с Антъни Джошуа, която целият свят щеше да гледа.

Това беше големият шанс за талантливия боец да излезе от сянката на своя братовчед Тайсън, на когото не спира да помага със спаринги и съвети… цял живот.

Може би, не цял, защото по време на депресията си Тайсън Фюри се отлъчи дори от него. Дори сега ги виждаме рядко заедно. Но Хюи си остава една от топ ръкавиците на Великобритания в тежка категория.

Промоутърът Еди Хърн видя потенциала му и двамата започнаха съвместна работа. След 28 битки и то срещу някои много сериозни съперници Хюи натрупа достатъчно опит. Предстои да разберем дали отново ще се пребори за шанс за някоя титла. Спечелването й пък е съвсем друга тема на разговор.

Може да е имал единствената възможност в цялата си кариера, а тя му бе отнета преди четири години…

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.