Начало Бокс Двама медалисти от олимпийски игри подписаха с „Топ Ранк“

Двама медалисти от олимпийски игри подписаха с „Топ Ранк“

Двама медалисти от олимпийски игри подписаха с „Топ Ранк“
0

Президентът на боксовата промоутърска компания „Tоп Ранк“ Боб Аръм съобщи, че сребърните медалисти от олимпийски игри Кейшон Дейвис и Ричард Торес са подписали договор за съвместна работа с него. Боксовият мениджър разкри това на пресконференция преди сблъсъка Шон Портър – Терънс Кроуфърд по-рано днес.

22-годишният Дейвис е състезател в „лека“ категория с обратен гард. Той записа три победи на професионалния ринг преди Игрите в Токио, където направи впечеляващ поход към финала на категорията, но там отстъпи пред кубинеца Анди Круз. Към този момент Дейвис не е имал договор с друг промоутър, но е играл на галавечери, организирани от конкурентната на „Топ Ранк“ компания „Мачруум“

Торес завоюва сребърен медал за САЩ в „супер-тежка“ категория в Токио, което бе първи финал за Щатите в тази дивизия от 1988 година насам. В последната среща за турнира той отстъпи пред фаворита от Узбекистан Бакходир Джалолов.

„Да бъда боксьор на олимпийско ниво ме научи не само на по-добър бокс, но и на мислене на шампион от такова ниво. Да бъда оково момчета като Кейшон и другите олимпийци ме научи как да работя с екип. Това е преживяване, което ще помня цял живот“, отговаря Торес за ESPN, когато бе попитан как оценява участието му в Игрите миналото лято.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".